Hidangan : 5-6 orang
Ingredients:
1 kg udang saiz sederhana
5 ulas bawang merah
3 ulas bawang putih
½ inci halia
3-5 sudu cili kisar
2 sudu air asam jawa
5 sudu santan segar
Garam & gula secukup rasa
Method:
1-Tumis bawang merah, bawang putih dan halia yg telah ditumbuk lumat sehingga naik bau.
2-Masukkan cili kisar dan gaul mesra.
3-Setelah cili pecah minyak, masukkan udang.
4-Setelah udang keperangan, masukkan santan, garam dan gula.
5-Setelah udang empuk, masukkan air asam jawa dan tunggu sehingga mendidih.
Rasa masakan untuk mendapatkan hidangan yang menepati citarasa anda. Selamat Mencuba!
Credit to Chef Zue
bukan main meletupz lagi cik izzy kite :) hehehe
ReplyDeleteermm..yg letupz tu hosmet aku tu..hee
Delete