Ingredients:
13 keping roti
10-13 sudu makan gula
7 biji telur (saiz besar)
1 tin susu cair
Air (sukatan air = 1 tin susu
cair)
Sedikit mentega
Sedikit kismis hitam
Gula hangus:
3-5 sudu makan gula
Gunakan api kecil. Letakkan sangat sedikit air untuk gula
mudah larut. Kacau sehingga gula berwarna hangus perang. Tuangkan ke
dalam loyang dan taburkan sedikit kismis hitam. Biarkan ia beku seketika.
Methods:
Sapu mentega pada roti di
bahagian atas dan bawah roti (kedua-dua bahagian muka roti) dan asingkan. Pukul
telur dengan gula hingga larut. Masukkan susu dan kacau hingga sebati. Masukkan
roti yang telah disapu mentega tadi (roti disiat bagi memudahkan resapan susu).
Kukus selama 45 minit.
Serves :
No comments:
Post a Comment