Friday, April 11, 2014

Europe Getaway: Bangor, North Wales (Day 4th)

Previous >> Europe Getaway: Birm-York (Day 2nd-3rd)


Aku jenjalan di sekitar Brideoak Street di Manchester. Layan la some architecture dan panoramic di sekitar Brideoak Street ek. Aku nk gerak jawuh lagi then bawu igt kami tak bawak passport cuz tadi kami plan nk jenjalan dekat je.

Kami sempat la melawat Khizra Masjid yang terletak di persimpangan jalan antara Brideoak street dan Cheetham Hill Road. 

After zohor, kami menuju ke Bangor yang terletak di North Wales. Cardiff merupakan capital city Wales dan Welsh adalah bahasa rasmi yang digunakan selain English. Masa mula masuk border Wales takut gaks cuz aku tak paham tulisan kat signboard dia. Itulah antara scenery yang sempat captured sepanjang journey to Bangor.

Tak sempat nak recce tourist attraction kat area Bangor, tapi yang aku taw Garth Pier dan Port Penrhyn. Garth Pier merupakan 2nd longest pier in Wales dan tempat ni merupakan jetty ataw floating walkways. Unfortunately kami dropby dah malam and the entrance gate to the pier has been closed. Port Penrhyn pula kans ader ke owg dtg melawat situ ek aku pun tak pasti.

Then kami pulang ke Manchester dan dinner di Pizza co. and I munched chicken wrap and chips. Geng len makan pizza, burger, crispy spicy fried chicken and chips.

Next >> Europe Getaway: Man United-MCFC-Masjid E-hidayah (Day 5th)

2 comments:

  1. best lah jenjelan smpai over c

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko nnti pat lebih best dari tu in shaa Allah

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...